Menu
Image: Pixabay

Er Frugt Sundt?

  • D. 29.10.2020

Ja, det er sundt at spise frugter. Det anbefales, at man spiser 600 gram frugt og grønt om dagen. Det svarer i store træk til, at du skal spise seks stykker frugter og grøntsager om dagen.

Grunden til at det anbefales, at du spiser seks stykker frugt og grønt om dagen, er, at du via frugterne og grøntsagerne får en lang række af de vitaminer, kostfibre, antioxidanter og mineraler, som din krop har brug for.

Flere grøntsager end frugter

Du skal dog som regel spise flere grøntsager end frugter. Det betyder dog ikke, at du helt skal undlade at spise frugter. De skal gerne være en del af din kost. Dog bare i lidt mindre omfang end grøntsagerne. Så deler du de seks stykker frugt og grønt op i to stykker frugt og fire stykker grønt om dagen, så går du ikke helt galt i byen.

Når du dagligt spiser frugter i den mængde, så har flere studier vist et sammenhæng mellem det og risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Faktisk viser det sig, at jo mere frugt og grønt du spiser, jo bedre stiller du dig.

Når der her tales om frugter, så er det sundt at spise alle former for frugter og bær. Det er især godt at variere indtaget af de forskellige frugter, da indholdet af vitaminer med mere ikke er ens i dem. Så en varieret kost giver dig flere af de vitaminer, som du har brug for, fremvor hvis du udelukkende kun spiser en form for frugt.

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. avXperten er kendt for at sælge f.eks: el løbehjul. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Relaterede indlæg