Menu
Image: Pixabay

Forskel På Kulhydrater Og Kalorier - Forstå Forskellen

  • D. 29.10.2020

Kulhydrater og kalorier er ikke det samme. Langt fra. Men hvordan kender man forskel på kulhydrater og kalorier? Kalorier er den mængde energi, som man for via mad. Alle fødevarer indeholder dermed kalorier.

Kulhydrater er blandt de fødevaregrupper, der giver dig kalorier. Kulhydraterne består af sukkermolekyler , som kroppen omdanner til energi. Kulhydraterne kan deles op i to kategorier - simple og komplekse, som henviser til, hvor nemt din krop omdanner dem til energi.

Sådan spiller kulhydrater og kalorier sammen

Det er især de komplekse kulhydrater, som du skal være opmærksom på, når det gælder kalorierne. Det er i dem, at du finder stivelse, som gør, at din krop binder kalorierne længere.

De er både svære for din krop at omdanne til energi, samt de ofte er meget mere kalorietunge, så du får flere kalorier via disse kulhydrater, samtidig med at du får svært ved at omdanne dem til energi. Disse kalorier har derfor større chance for at ende i dine fedtdepoter.

Skal du lave noget energikrævende, så er det en god ide at få godt med kulhydrater ind. En elitesvømmer bruger f.eks. omkring 8.000 kalorier om dagen, når der skal trænes optimalt. Der skal derfor en del kulhydrater til, da du ikke kan opretholde det energiniveau udelukkende via proteiner og fedt - og det har din krop heller ikke godt af.

Sørg dog altid for at du tilpasser både din sammensætning af kosten, så du får den rette mængde kulhydrater og kalorier i forhold til dit aktuelle aktivitetsniveau.

Relaterede indlæg