Menu
Image: Pixabay

Hvad Er Den Optimale BMI?

  • D. 29.10.2020

Ifølge BMI-skalaen så er den optimale BMI mellem 18,5 og 25. BMI, der står for Body Mass Index, angiver her forholdet mellem din højde og din vægt. 

BMI tager her udelukkende udgangspunkt i netop forholdet mellem vægt og højde. Der ses derfor ikke på, om du er muskuløs, eller om du er utrænet og de ekstra kilo skyldes større fedtdepoter. 

Hvordan finder jeg min optimale BMI?

BMI er ofte en kontroversiel angivelse af den ideelle vægt. Når man taler om en optimale BMI, kan man ofte placere den mellem de 20 og de 25. Måske endda mere præcis omkring 22,5. 

Det kan dog være bedre med en BMI, der er lidt over det optimale, fremfor at have en der er markant under. Der er i hvert fald flere sundhedsrisici forbundet derved.

Udover den manglende forskel på fedt og muskler så tager BMI-skalaen ikke hensyn til fedtfordelingen på kroppen. Det er altså ikke lige meget, om dit fedt sidder på din mave i stedet for om dine baller, hofter og lår.

Der hvor BMI kan blive kontroversiel er, når man ser på spændet for normalområdet. Her er en person på 170 cm normalvægtig med en vægtforskel på intet mindre end 18 kg. Det er altså et vidt spænd.

For at ramme en optimal BMI bør du derfor medregne sådan noget som taljemål, fedtprocent og fedtfordeling, når du skal forsøge at finde din optimale BMI. Er disse tal mere optimale ved en BMI på 20 kontra 25, så bør du stræbe efter det.

Relaterede indlæg