Menu
Image: Pixabay, RitaE

Hvad Er Kulhydrater

  • D. 11.11.2020

Kort fortalt er kulhydrater et organisk stof som kan opdeles i 3 fødevare grupper, som er stivelse, sukkerarter og kostfibre og hvordan du indtager dem bedst, kommer der en forklaring på her:  

Det er altid bedst at spise sine kulhydrater vegetabilsk da de indeholder de sunde sukkerstoffer, en masse kostfire, knap så meget stivelse samt en masse vigtige vitaminer. Kulhydrater er faktisk noget som mange mennesker frygter at spise, fordi de har hørt fra bl.a. de sociale medier at kulhydrater feder og er usundt. Men hvad mange mennesker faktisk ikke ved er, at hjernen skal have 150gram kulhydrater hver dag for at kunne fungere optimalt, da det er kroppens energikilde. Måske du selv har prøvet at komme sent afsted om morgenen og ikke har nået at spise morgenmad, allerede der kan man mærke at ens "hoved" ikke helt kan følge med og  at man er lidt forvirret, det er din hjerne der prøver at fortælle dig at den mangler næring og i særdeleshed kulhydrater.

Der er selvfølgelig en stor forskel på hvordan man kan indtage sine kulhydrater, der er mange sunde alternativer såsom frugt og grønsager men også pasta, rugbrød og mælkeprodukter er gode alternativer til at indtage sine kulhydrater. En usund måde at indtage sine kulhydrater på er ved at spise slik, bare alene i en pose 100gram Haribo stjernemix er der 80gram kulhydrater, det er 92% af hele indholdet, den usunde del er dog ikke kulhydraterne i sig selv, men fordi at slik ikke mætter særlig længe især ikke hvis man sammenligner med f.eks.100gram kartofler som kun indeholder 17gram kulhydrater og som mætter meget længere.

Skiltet øverst viser at denne artikel, var skrevet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Smykker og utallige andre gode tilbud. Det betyder at Perlen Odense får et link i denne artikel.

Relaterede indlæg