Menu
Image: Pixabay

Top 5: De Sundeste Nødder

  • D. 22.03.2021

For langt de fleste er det alment kendt, at nødder er fyldt med en masse sunde ting, og at det ofte kan være en rigtig god ting at bruge som snack. Nødder er et fantastisk alternativ til ting som slik, chips og lignende. Men hvilke nødder er egentlig de sundeste?

Paranødder

Paranødder er fyldt med selen, hvilket faktisk er noget, som rigtig mange mangler. Selen er et mineral, der er godt for vores stofskifte, hår og hud. Paranødder er rigtig godt, hvis du har forhøjet kolesterol.

Cashewnødder

Paranødder har et højt indhold af jern, og har en meget cremet og lækker smag, samt konsistens. Mange beskriver det faktisk som en form for saltet parmesan i smagen.

Macademianødder

Macadamia er fyldt med sunde fedtstoffer, præcist ligesom avocadoer er det. Herudover indeholder de masser af B1 Vitamin. De indeholder dog også masser af kalorier, så de skal spises i begrænsede mængder.

Pistacienødder

Hvis du mangler antioxidanter, så er pistacienødder en rigtig god kilde til netop dette. Herudover smager de selvfølgelig også rigtig godt, både som snacks og i salater.

Valnødder

Valnødder er en helt fantastisk kilde til de meget vigtige og sunde omega-3 fedtsyrer. De har et relativt højt indhold af kalorier, men fedtstofferne er bestemt af dens sunde og gode slags.

Relaterede indlæg