Menu
Image: Engin_Akyurt / Pixabay

Er Det Sundt At Være Veganer?

  • D. 17.03.2021

Det er sundt at leve vegansk, men det er ikke nødvendigvis på grund af, at man har skåret kødet fra.

Det, der er sundt ved vegansk, er det høje indtag af frugt og grønt, og en generelt sundere livsstil. Der er dog ikke nogle former for bevis for, at det decideret er sundere at leve en vegansk livstil, frem for det officielle kostråd hvor både kød, æg, mælkeprodukter og fisk indgår.

Hvis man følger en vegansk livsstil, er der nogle ting man skal være opmærksom på. I vegansk kost er der en masse gode vitaminer og mineraler, men der er nogle vitaminer som man skal være opmærksom på at man enden for meget eller ikke får noget af. 

For eksempel så kommer vitamin B12 udelukkende fra animalske kilder, og som veganer bliver man derfor nødt til at tage et tilskud af vitamin B12 på de 2 mikrogram om dagen som anbefalet. samt D-vitamin kommer også udelukkende fra animalske kilder og det vi får fra solen. Derfor anbefales det også at man får et tilskud på 10 mikrogram om dagen ( i vinter perioden ).

Det er generelt bedst at spise godt og varieret og som veganer er det derfor vigtigt, at man er opmærksom på at få indtaget det man får fra animalske produkter via andre kilder, såsom protein som man så skal indtage via f.eks. linser eller bønner.  

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette tekstindhold. Så kig eventuelt på Enamel øreringe hos Perlen Odense. Heraf mærkatet på indhold.

Relaterede indlæg