Menu
Image: Pixabay, RitaE

Sund Morgenmad

  • D. 20.11.2020

Leder du efter inspiration til en sund morgenmad, er mulighederne faktisk mange. Sikkert mange flere end du lige tror. 

Det vigtigste for mig når jeg skal have sund morgenmad, er at det er lækkert både at se og smage på. Det skal være indbydende. I hverdagen skal det også være forholdsvist nemt og ligetil, hvorimod jeg i weekenderne ikke har noget i mod at bruge lidt længere tid på det. 

En af mine hverdagsfavoritter i hverdagene, til både børn og voksne, er grød. Grød kan laves i mange smagsvarianter og så kan du tilføje lige netop din favorit topping. Jeg plejer at havregrød på lige dele mælk og vand. Som topping tilføjer jeg gerne en skefuld skyr eller peanutbutter, eventuelt en müesli af en art, friske og frosne bær og hvad jeg nu ellers lige synes er lækkert. Nogle af mine favoritkombinationer er som følgende; 

- Kokusflager - frisk banan - peanutbutter - nutella (gerne en sundere alternativ) - rosiner 

- Skyr - friske jordbær eller brombær - müesli - lidt hakket mørk chokolade 

- Passionsfrugt - friske hindbær - Karamel - skyr - hakkede mandler 

Udover grød er jeg også helt vildt med at få en lækker, frisklavet omelet. Den må meget gerne indeholde, udover gode økologiske æg, spinat, skinke, svampe og ost. 

En lækker, sund og mættende morgenmad kunne også bestå af et stykke ristet rugbrød med frisk spinat, avocado spread, et smilende æg, magert kyllingepålæg og lidt chili. 

Skal du have din sunde morgenmad med på farten, vil jeg anbefale en lækker smoothie. En variation kunne fx. være med spinatblade, pære eller æble, skyr, avocado, frisk citronsaft og friskrevet ingefær. Er du ikke så meget til den grønne udgave, kan du lave en lidt sødmefuld og tung udgave med havregryn, bananer, kakao proteinpulver, skyr og evt. lidt mælk. 

Jeg håber at du fandt lidt inspiration til din næste morgenmad. Jeg vil i hvert fald ønske dig god fornøjelse. 

    Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet sidens tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge fx. Lund Copenhagen marguerit smykker. Herfra siger vi tusind tak.

    Relaterede indlæg